Ezért érdemes beszerezni egy szájzuhanyt otthonra

A fog- és szájápolásnak soha sincs igazi szezonja. Az év 365 napján érdemes figyelmet fordítani rá. Tény azonban, hogy nyáron talán egy kicsivel jobban szem előtt vannak a fogaink a társasági események miatt. A szájzuhannyal valódi szintet léphetünk a szájápolásban, mondom is miért.

Én sokáig ezt úri huncutságnak tartottam, de a születésnapomra kaptam egy szájzuhanyt és azóta nem tudom elképzelni az életem nélküle. És ezt mindenféle túlzás nélkül állítom. De mire is való egy ilyen eszköz?

A szájzuhany lényegében egy olyan víztartállyal ellátott gépecske, amely a hozzátartozó zuhany fej segítségével különböző nyomáson képes eltávolítani a fogakon, vagy az ínyen lévő ételmaradékokat, lepedéket, illetve baktériumokat. Ennek köszönhetően a fogdokik szerint kiváló szolgálatot tesz a megfelelő szájápolásban, mivel rendszeres használattal segíthet megelőzni a különböző ínybetegségeket, a fogkövet és a fogszuvasodást. Sőt, akár rossz lehelet esetén is hatásos lehet! Ezt tapasztalatból tudom.

szajzuhany_01.jpg

Ha valaki először választ ilyen készüléket otthonra, akkor érdemes egy kifejezetten fejlett funkciókkal rendelkező szájzuhanyt beszereznie, mivel ezek a lehető legmagasabb higiéniát biztosítják. A mágneses tartó, a nagy térfogatú tartály és az erőteljes szivattyú együttesen lehetővé teszi, hogy mindig a lehető legideálisabb nyomáson ápolhassuk a szánkat.

Egy fejlett szájzuhany általában többféle üzemmódban használható. A tisztító mód mindennapi használatra alkalmas, a masszázs mód támogatja a vér áramlását az ínyben, a frissítő mód pedig tisztítja a leheletet és a fogak felületét. Vannak olyan készülékek, ahol két perces Quadpacer technológia biztosítja a minőségi szájápolást. Nekem olyan szájzuhanyom van, amely kényelmes használatot tesz lehetővé a 100 centiméter hosszú tömlő és a 360 fokban forgatható fej révén.

Ennél is fontosabb azonban, hogy van hozzá négy cserélhető fej, amelyek közül ugyan nem használom ki mindet, de még adódhat olyan, hogy esetleg szükség lesz egy-egy speciális fejre. A készülék gyártója egy strandard, egy nyelvápoló fejet adott hozzá, de van még egy olyan tartozék, ami segít a nehezen elérhető helyeket megtisztítani, illetve biztosítottak hozzá egy olyan fejet is, ami a fogszabályozó tisztítására, illetve a fogászati hidak körüli területekre használható.

szajzuhany_02.jpg

Mindent összevetve tehát én bárkinek örömmel ajánlom ezt a készüléket, mert nincs az az alapos fogmosás, ami után még ne lehetne kiszedni ezt-azt a fogak közül egy jóféle szájzuhannyal. Ha pedig ne adj isten begyullad az ínyem, akkor kisebb nyomáson üzemeltetem és ily módon hamarabb megszabadulok a gyulladás miatt jelentkező rossz érzéstől. A szájzuhanyt tehát nem csak akkor használhatom, ha minden rendben, hanem akkor is, ha meg kell szabadítani magam az ínygyulladás mumusától.