Így varázsolhatsz magadnak gyönyörű frizurát az ünnepekre

Az ünnepi szezonban egymást érik a találkozók. Céges vacsorák, baráti beszélgetések és találkák rég nem látott rokonokkal. Mit tehetünk, ha egy kicsit különlegesebb frizurát szeretnénk magunknak készíteni ezekre az alkalmakra? Következzen néhány szépségápolási ötlet!

dreamstime_86091753.jpg

Hajvasalóval az egyenes hajért

Ha ragyogóan szép és egyenes hajat szeretnél, akkor ebben a legideálisabb segítőtársad egy hajvasaló lehet, amelynél többféle hőmérsékleti beállítás teszi lehetővé a frizurák elkészítését. Én egy olyan hajvasalót használok, amihez egy speciális kefetartozék is van, ez pedig hajvasalás közben gyakorlatilag kifésüli a hajat. Ha pedig fényes hajkoronát szeretnék, akkor ráteszek egy olyan tartozékot, amivel könnyen fel tudom vinni a hajszálakra az argánolajat. Én inkább erre esküszöm, mint az adalékokkal felturbózott samponokra, mert az argánolaj élettel telivé varázsolja a fakó hajat, mindemellett puhább és selymesebb lesz a tapintása a hajszálaknak. Végül, de nem utolsósorban elősegíti az egészséges, erős haj növekedését.

shi_5600gd.jpg

Joggal merül fel persze a kérdés, hogy vajon milyen gyakran lehet egy hajvasalót használni? Az ünnepi szezonban tényleg egymást érik a találkozók, van úgy, hogy csak beesünk a fa alá. Nos, szerintem ezen a téren nem kell aggódni, mert, ha olyan hajvaslót választasz, amely gőzzel történő nedvesítésre is alkalmas, akkor az ily módon történő párásítás gyakorlatilag védi és gyengéden ápolja a hajat. Figyelni kell persze arra, hogy a megfelelő hőmérsékleten végezd el a hajvasalást és ne mindig a maximumon használd.

Ha nem akarsz teljesen egyenes hajat, akkor pedig érdemes olyan hajvasalóval kezelésbe venni a hajadat, aminek cserélhető vasalólapjai vannak. Így mindig a hangulatod alapján döntheted el, hogy teljesen sima, enyhén hullámosított, vagy erősen hullámos vasalófelülettel szeretnéd-e vasalni a hajadat.

shi_6300gd.jpg

Inkább göndör hajra vágysz?

Mi a helyzet azzal, aki egyenes hajjal született és inkább göndör hullámokat szeretne? Nos, ebben az esetben sincs szükség komolyabb hókuszpókuszra, egyszerűen be kell szerezni egy hajformázót. Egy ilyen készüléknél ugyanis nincs más dolgunk, mint eldönteni az új fürtök stílusát és a hajsütők már el is végzik a feladatukat. A hajformázók igazi ereje az ionizáló funkcióban rejlik, amely automatikusan eltávolítja a statikus elektromosságot a hajból, hogy az újra fényes és ragyogó legyen!

Egy automata hajcsavaróval 11 féle hőmérséklet beállítás közül választhatsz a 120 és 220 fok között, ráadásul mindenféle hajtípushoz használható. A tökéletesen szimmetrikus hajfürtöket pedig a hajcsavaró kettős forgásiránya biztosítja. A frizura fixálását a hideg levegős befúvás teszi lehetővé.

shs_0900gd.jpg

Gyors frizura hajszárítóval

Tetszetős frizurát már egy fejlett hajszárítóval is lehet csinálni. Egy nő szereti, ha hajkoronája egészségesnek, fényesnek és tökéletesen formázottnak hat. Ki ne akarna úgy kinézni, mintha éppen most lépett volna le egy magazin címlapjáról?  Na, de hogyan hozhatunk létre szép hajkoronát egy hajszárítóval?

Ha van a készülékhez diffúzor, akkor mindenképpen tegyük fel rá, mert ezzel dúsabb hajat varázsolhatunk magunknak. Ez a kis kiegészítő elsősorban az enyhén hullámos hajból tud hajszárítás közben dús, göndör fürtöket készíteni. Az ionizáló funkcióval (ilyen már a legtöbb hajszárítón megtalálható) pedig selymessé és egészségessé tehetjük a hajunkat. További előnye, hogy csökkenti a statikus elektromosságot és védi a hajat a sérülésektől. És, hogyan rögzítsük a frizurát a hajszárítás után? A Cool Shot, vagyis a hideglevegős befújással ezt pillanatok alatt megoldhatjuk.

sencor_shd_8200gd.jpg

Manapság tehát számos eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy mindig az igényeinknek legmegfelelőbb frizurát készíthessük el odahaza. Ha neked is van néhány szépség tipped, akkor ne felejtsd el velünk megosztani kommentben!