Így csinálj Mirindás sütit házi üdítővel!

Az egész család imádni fogja

A „Mirindás-sütemény” a kétezres évek elején jött divatba. Azóta nem merült feledésbe, itt van velünk és egyáltalán nem vesztett a népszerűségéből. Elkészítése csak annyit változott, hogy mostantól már a Mirindát is megcsinálhatjuk otthon. Na, de hogyan is készül ez a sütemény? Azonnal elárulom.

A narancsos-zselés feltét, a túrós töltelék és a kakaós piskóta alap zseniális triumvirátust alkot ennél a sütinél. Lehet villával és kézzel is enni, nyáron nagyon kis könnyed és kedveld vendégváró édességnek számít. Sütéséhez sem kell túl sokféle hozzávaló, ráadásul ezek olyan dolgok, amelyek amúgy is megtalálhatók a konyhában.

20210607_200920.jpg

Hozzávalók:

Az alaptészta elkészítéséhez 7 db tojásra, 7 evőkanál cukorra, 1 dl napraforgó olajra, 2 evőkanál cukrozatlan kakaóporra, 5 evőkanál finomlisztre és 1 késhegyni sütőporra van szükség. A krémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kis dobozos natúr joghurt, 4 evőkanál cukor, 20 dkg margarin és egy (kezeletlen) narancs reszelt héja. A sütemény tetejéhez 7 dl Mirinda, 2 tasak vaníliás pudingpor, illetve 4 evőkanál cukor kell.

Elkészítés

A Mirindás-süti elkészítése a tésztalap elkészítésével kezdődik. Ha van otthon robotgéped, a tésztához mindenképpen vedd elő. Először is jól keverd ki a tojássárgáját a cukorral, majd add hozzá az olajat, a kakaót és a sütőport és a lisztet. A masszát jó alaposan keverd el és ha ez megvan, akkor egy másik tálban verd fel a habot a tojásfehérjéből. Miután megvagy ezzel a lépéssel a habot óvatosan öntsd hozzá a kakaós-lisztes masszához és finoman forgasd bele. Az így kapott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben terítsd ki, majd tedd be az előmelegített sütőbe és 180 fokon süsd tűpróbáig, ez legalább 20 perc. Miután elkészült a kakaós piskóta, vedd ki és borítsd ki egy rácsra hűlni.

20210606_184811_1.jpg

Ezt követően nekiláthatsz a krém elkészítésének. Ehhez egy tálban a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot, a margarint és a resztelt narancshéjat kevered habosra. Ha nagyon darabos, kemény - túrótól függ – lazíts rajta a joghurttal. Legjobb robotgéppel, úgy gyorsan megleszel ezzel a lépéssel is. Ha elkészült a túrós réteg krémje, tedd vissza a tepsibe a kihűlt tésztát – érdemes alá fóliát tenni, hogy a végén könnyebb legyen kivenni - és egyengesd el rajta a krémet. Miután a túrót szétoszlattad a tésztalapon, fedd le a süteményt és tedd a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit „összeálljon” a süti.

20210607_170921.jpg

Nem maradt más hátra, mint a feltét elkészítése. Ehhez egy kevés Mirandában keverd el a pudingporokat és a cukrot. A maradék Mirandát öntsd egy kis lábosba és kezd el melegíteni. Amikor már majdnem forr, öntsd bele a pudingos keveréket és alacsony lángon főzd készre a krémet. A népszerű üdítőt egyébként már otthon is elkészíthetjük, mivel szörp koncentrátumként kapható.  Így, ha valakinek van otthon szódagépe, akkor könnyen előállíthatja a Mirindát a kívánt mennyiségben. Ezután már csak meg kell várni, amíg kihűl a krém.

20210607_200043.jpg

Végül vedd ki a sütit a hűtőből, majd öntsd rá a langyosra hűlt narancsos krémet. Kenni nem szükséges, mert magától szétterül, de nem árt arányosan eloszlatni rajta, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen. Fontos, hogy a Mirinda-süteményt hidegen tálald, amikor a krém már megdermedt a tetején. Ezért vagy tegyük vissza a hűtőbe, vagy a hideg spájzban tartsuk egy ideig!