Villanyborotvát karácsonyra? Ezekre figyelj a kiválasztásnál!

Gondolom nem tévedek, ha már ti is a karácsonyi vásárlási lázban égtek. Én is így vagyok ezzel és nem csak a Black Friday miatt, hanem azért is, mert többet ülök itthon, mint korábban. Van időm nézegetni, hogy kinek, mit lehetne betenni a karácsonyfa alá. Én az utóbb időben férfi elektromos borotvákat keresgéltem, de természetesen nem magamnak, hanem…jó, nem írom le, mert a végén elolvassa és megtudja.

borotva_03.jpgMost már végre megvan az ideális jelölt és meg is rendeltem, de gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valaki szintén ilyen ajándékötletben gondolkodik. Azt gondolom nem kell ragozni, miért jobb egy elektromos borotva, mint egy eldobható. Vannak férfiak, akik folyton összevagdossák magukat vele, de ragaszkodnak hozzá, mert az „édesapjuk is így borotválkozott”. Mikor a háborúban??? – kérdezem én. Még jó, hogy nem a kihajtható, éles borotvával tüntetik el a borostájukat, mert akkor az kész mészárlás lenne. Hány olyan filmet láttam, ahol közelről mutatják, ahogy borotválnak valakit…

De térjünk vissza a témához! Az elektromos férfi borotvák között leginkább a tudásban és a pengék számában van különbség. Bárki, bármit mond, szerintem aszerint kell választani, hogy a megajándékozni kívánt jelölt szeret-e „divatolni”, vagy funkcionálisan gondolkodik és a halántéktól-halántékig mindent simára gyalul a reggeli felkelést követően. Ha az utóbbiról van szó, akkor elég lehet neki kétpengés változat is. Az egymástól független, egy-egy lengő borotvafej jól le tudja követi az arc vonalát, így hatékonyan tüntetheti el tűhegyes szőrszálakat a bőr felszínén. Egy ilyen villanyborotva általában kicsi és könnyű, ezért egyszerűen tárolható. Maga a borotválkozás is gyerekjáték vele.

borotva_01.jpg

Ha viszont a megajándékozni kívánt férfi pajesszal, netalántán nagy gondossággal ápolt szakállal (most ne ilyen krisztusira gondolj) is rendelkezik, akkor érdemes egy komolyabb modellt választani. Ilyen lehet például egy 4D-technológiás készülék, amelynél a különálló borotvafejek akár négy különböző irányba is hajlíthatók, ezáltal kimagasló alkalmazkodó képességgel rendelkeznek az arc vonalát illetően. Ha az alanyunk szereti változtatgatni a fizimiskáját, kísérletező kedvében van és mindig követi a kedvenc focistájának vagy énekesének a szakáll divatját, akkor mindenképpen olyan készüléket kell venni, aminek vannak kiegészítő trimmelő fejei a pontos szakáll-, pajesz-, vagy bajuszvágás érdekében.

Én a magam részéről a bársonyosan puha arcbőrt szeretem egy férfinál, de igaz, hogy a pajesz és a körszakáll sohasem megy ki a divatból. Ez olyan, mint a nőknél a fekete bőrdzseki, meg a fehér ujjatlan top. Apropó, ha már divat. Egy lényeges elemről ne feledkezzünk meg, ha férfi villanyborotvát választunk. Ez továbbra is egy rituálé az „erősebbik nemnek”. A férfiak reggel borotválkozás közben gondolják át, hogy mit fognak mondani a délelőtti meetingen és azt is, hogy mikor, hova kell menniük. Ha egy olyan készüléket választunk, ami csak nyűggé teszi ezt, akkor lehet, hogy inkább visszatérnek a jól bevált eldobhatóhoz. Ez nálam egyenesen rémálom lenne, mert utálom hallgatni, ahogy nekiütögetik a mosdókagylóhoz a pengét.

borotva_02.jpg

Éppen ezért mindenképpen akkumulátorosat válasszunk, lehetőleg olyat, ami legalább 40 percet kibír. Szerencsés, ha van hozzá valamilyen utazó tok is, mert egyszer vége lesz ennek a pandémiának és akkor jól jön egy olyan készülék, amit külföldre is elvihetnek magukkal a hímek!

Bízom benne, hogy tudtam segíteni a legjobb villanyborotva kiválasztásában. Ha Neked van tuti tipped ezen a téren, akkor küldd el kommentben!