Inkább otthon csinálnád meg a frizurát? Ezekre szükséged lesz!

Három hasznos készülék az elbűvülő frizurához

A nők sokat foglalkoznak a hajukkal. Ez nem hiúsági kérdés, egyszerűen így vagyunk összerakva. A nagy haj pedig igényli a törődést. Szép frizurát otthon csak gondosan ápolt hajból lehet csinálni, éppen ezért szükség van néhány hasznos kütyüre otthon. Összeszedtem három fontos készüléket, ami szerintem nem hiányozhat egy nő háztartásából.

Hajszárító

A tökéletes frizura elkészítése a hajmosással kezdődik, a mindennapok során ugyanis számtalan olyan hatás érheti a hajunkat, aminek hatására a frizuránk elveszítheti könnyedségét, tartósságát és természetességét. Éppen ezért evidens, hogy kell, hogy legyen otthon egy szuper hajszárító. Szerintem ezen a téren érdemes olyat választani, amin legalább három – gyengéd, intenzív, erős – fokozat van a hajszárításra, a hideg levegőfújásról nem is beszélve, ami elsősorban hajfixálásnál és stylingolásnál jöhet jól.

Szintén fontos szempont szerintem, hogy lehetőleg hullám alakú fűtőspirállal is rendelkezzen, mert ez védi a hajat a forró levegő károsító hatásától, illetve állandó hőtartást biztosít a szárítás ideje alatt. Persze, nem árt praktikussági szempontokat is figyelembe venni, például, hogy akár bőröndben elférjen, ezért jó, ha a fogantyúja behajtható, mert akkor kevesebb helyet foglal.

woman-586185_1920.jpg

Meleg levegős hajformázó

A meleg levegős hajformázóval lényegében már a hajszárítás alatt olyanná formázhatjuk a hajunkat, mintha most jöttünk volna ki a fodrásztól. Ez a készülék a korábbi hajszárító + hajkefe kombinációt iktatja ki, azaz, kényelmesebbé teszi a szárítást és a frizura beállítását. Igazi 2+1-ben készülék, ami nemcsak hosszú, hanem akár rövid hajú hölgyek számára is ideális lehet.

A nagy, laza hullámok minden arcformának szexi külsőt kölcsönöznek. Míg régebben ezekért hajcsavarókkal a fejünkön kellett sokáig üldögélni, addig manapság egy hajformázóval mindez gyorsan elkészíthető. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a hajformázót csak törülközőszáraz hajon szabad elkezdeni használni. Nem csak vonzó loknik elkészítésére alkalmas, hanem akár már a hajtövektől kezdődően megemelhetjük vele a hajkoronát egy volumennel. Véleményem szerint érdemes olyan meleg levegős hajformázót választani, ami ionizálós funkcióval rendelkezik, ez ugyanis megvédi a hajat a statikus elektromosságtól és helyreállítja a hajkorona természetes fényét.

shs-7551rd_hi-res.jpg

Hajvasaló

A teljesen simára vasalt haj sohasem fog kimenni a divatból. Legalább is nagyon remélem. Szerintem mindig ünnepélyesen hat, ami annak köszönhető, hogy alapból senkinek sem annyira egyenes a haja, mint ahogyan azt egy hajvasalóval otthon meg lehetne csinálni. Éppen ezért különleges alkalmakra, összejövetelekre, vagy fontos rendezvényekre elegáns és gyönyörű frizurát varázsolhatnak maguknak a hölgyek.

Ezek a készülékek általában háromféle – kerámia, teflon és titán – bevonatú lapokkal készülnek. Szerintem a titán a legjobb, mert ellenálló és maximális hajsimító hatás érhető el vele a simítófelület teljes hosszában, ragyogó fényt biztosítva ezzel a hajnak. Mindamellett jó, ha a vasalólapok vékonyak és hosszúak, mert azokkal akár loknikat is lehet göndöríteni. A lokniknak pedig leginkább bálokon és esküvőkön van szezonja. Utóbbiból talán még lesz néhány idén, de nyilván majd a covid eldönti.

41009072-10.jpg

Azért hajunk egészségéről egy ilyen gép esetében sem szabad megfeledkezni. Ezeknél a készülékeknél különösen fontos, hogy hőfokszabályozósak legyenek. Ezt vallja a fodrászkellékekkel foglalkozó GHD szakértője, Dr. Tim Moore professzor. Szerinte a 200 Celsius fok fölött dolgozó hajvasalók akár el is égethetik a hajszálakon meglévő természetes zsírt, amelynek következtében drótszerűvé és bolyhossá válhat a frizura. Mivel senki nem akar ördögszekeret hordani a fején, ezért az ideális hajvasalás hőmérséklete 185 Celsius fok körül van.

41009072-07.jpg

Végül, de nem utolsó sorban szerintem az is fontos, hogy sokféle tartozék legyen egy hajvasalóhoz. Rendelkezzen például kefével a hajegyenesítéshez, illetve legyen hozzá fésű feltét is, hogy vasalás közben is lehessen fésülni a hajat. Persze mindent nem lehet egyszerre, de bízom benne, hogy sikerült pár hasznos tippet adnom a „frizuracsináló” készülékek terén.

Ha neked van bármilyen tipped a szép frizura eléréshez, komment vagy más egyéb formában oszd meg velem!