Szereted a habos kávét? Így habosíts felsőfokon!

A kávézás sokak számára igazi szeánsz. Amolyan kötelező énidő, amit mindenki szeret kiélvezni, aki rendszeresen kávézik. Akár munkaszünetben, akár egy nehéz nap után. Vagy épp ellenkezőleg, azért, hogy ne legyen nehéz a nap. De mi a helyzet azokkal, akik a feketét nem magában, hanem sok habbal szeretik?

Egyes automata kávéfőzőkhöz rendelkezésre áll tejhabosító tartály, így a gép gőzöléssel el tudja készíteni a lattéhoz, vagy a capuccinóhoz való habot. Tulajdonképpen kávéházi szinten. Vannak azonban olyanok, akik továbbra is a kotyogósban, vagy éppen a filteres kávéfőzőben hisznek, mert úgy érzik, hogy ezek bivalyerős és az ízlésüknek megfelelő kávékat tudnak készíteni. Természetesen ők sem akarnak lemondani a habos kávé élményéről. Nekik ajánlom az elektromos tejhabosítót, mert csúcskategóriás habkölteményekre képes!  

sencor_tejhabosito.jpg

Manapság már kifejezetten profi tejhabosító készülékekkel dobhatjuk fel a konyhát. Ezeket akkor is fogod tudni kezelni, ha nem végeztél el barista tanfolyamot és még csak egy tutorial videót sem kell megnézni, hogy rájöjj, hogyan működnek. Persze nézhetsz, ha akarsz, de a kulcsszó ezeknél az egyszerű kezelhetőség. Egy professzionális tejhabosító mindenféle kávékülönlegességhez tud tejhabbot készíteni legyen szó lattéről, capuccionóról, vagy szimplán tejeskávéról. Költséghatékony módon és kávéházi szinten. Ráadásul percek alatt végez, azaz nagyjából egy időben fő le a kedvenc kávéd és készül el az általad felhasználni kívánt hab. Hát kell ennél több?

Az ilyen tejhabosítók előnye, hogy hideg- és meleg tejhabosításra, illetve tejmelegítésre is alkalmasak. Egy fejlett verziónál már legalább négyféle program áll rendelkezésre: ezek között van a tejhabosítás és melegítés (foam), hogy nagyszerű habos kávékölteményeket készíthess, valamint a hideg tejhabosítás (cool) a cappucinókhoz. Egy igazi cappucinónál ugyanis a hab hideg és pont ez adja a teljes élményt, vagyis, hogy a fehér hab alól erős és karakteres kávé csordogáljon a torkodba. Ezek mellett jól jöhet a szimpla tejmelegítési funkció, amelynél nincs habosítás, ha csak tejeskávét szeretnél inni. Sőt a baby program is hasznos lehet, ha a babának akarsz tejet forralni biztonságos hőmérsékletre. A 2 az 1-ben funkciónak köszönhetően a készülék nemcsak habosításra, hanem keverésre is alkalmas. Ehhez mindössze a benne lévő feltétet kell kicserélni, függően attól, hogy mire van szükséged.

sencor_tejhabosito_02.jpg

Az ideális tejhabosító kiválasztásánál érdemes arra ügyelni, hogy rozsdamentes acélból készült változatot válasszunk, mert akkor nyugodtan hátra dőlhetünk, hiszen a tej melegítés közben nem tud odaégni. Az ilyen igényesebb kivitelezésű változatok ráadásul egyszerűen karbantarthatók, mivel a kannájuk mosogatógépben is elmosható. Az sem utolsó szempont, hogy a tejhabosítók kevés helyet foglalnak és jól mutatnak a kotyogós mellett, ami talán sohasem fog kimenni a divatból. De a tejhabosítók egyaránt megbízható és trendi társnak bizonyulhatnak, mert gond nélkül készítenek megfelelő állagú, nem azonnal összeeső tejhabot akár már a 1,5%-os tehéntejből is.

Engem már jó ideje szolgál egy programozható, rozsdamentes kannával szerelt tejhabosító. És nem is hiszem, hogy a jövőben lecserélném másra. Neked mi a kedvenc kávé recepted? Hamarosan megosztom Veletek az enyémet, ami igazából egy családi recept. Kommentben írjátok meg, mi a kedvenc kávétok!